Sports betting har varit populärt under många år. Numera kan man betta på nätet och det har gjort att intresset för sportsbetting har ökat ännu mer. Betting är detsamma som vadhållning eller oddsspel och det innebär att man satsar pengar på att en viss händelse ska inträffa. Inom sport så handlar det för det mesta om att gissa vilket lag som vinner, vilken häst som vinner, vilka matcher som blir mest målrika eller vilken spelare som gör flest mål. Man kan betta på i stort sett vilken sport som helst. Med betting online har man dessutom fått ett enormt utbud av olika spelformer. Nu kan man inte bara spela på de vanligaste sporterna i Sverige utan också på ligor och matcher utomlands. Fotboll och trav tillhör de mest populära sporterna att satsa pengar på.

Det finns mängder av olika saker man kan betta på inom varje sport. Det kan vara exempelvis vilket lag som ska vinna en viss match, vilka matcher som blir mest målrika under en period, vilken spelare som gör de flesta målen, vilken spelare som gör de flesta passningarna under matchen, vilken spelare som gör flest mål under säsongen och så vidare. Du behöver inte vara sportintresserad för att prova på sportsbetting, men det kan vara en fördel att ha lite insikt i sportvärlden. Om du är sportintresserad så ger betting en extra krydda när du tittar på din favoritidrott – det blir ju extra spännande om du har satsat pengar på att just ditt favoritlag ska vinna. Om du är sportintresserad så har du ofta också en koll på sådant som vilka spelare som är skadade, hur laget spelat tidigare under säsongen, vilket lag som vann ligan förra året och så vidare. Sådan information kan vara bra att veta när man ska tippa.
 
Det senaste som lanserats inom betting på nätet är livebetting och livestreaming. Livestreaming är en teknik som gör det möjligt att titta på matcher direkt via nätet. Det är perfekt för den som vill se sådana matcher som annars inte sänds i teve. Livebetting innebär att man kan titta på en match under tiden den pågår. Detta öppnar för nya spelformer och också extra spänning och dramatik eftersom man kan satsa pengar helt utifrån vad som händer på planen just nu. Kombinationen livestreaming och livebetting är överlägsen för alla sportintresserade.