Fotboll är en populär och spännande sport att spela på. Det finns gott om olika spelformer att välja bland och du kan spela på matcher som spelas i Sverige, England, Italien, Spanien eller någon annan del av Europa. Du kan även välja mer udda former av fotboll, som amerikansk fotboll och rugby. Här i Sverige är de vanligaste spelformerna Stryktipset, Måltipset, Europatipset, Topptipset och Oddset. Dessa spelformer erbjuds av Svenska Spel, men man kan också spela på fotboll hos andra spelbolag. När det gäller betting på nätet så kan man spela på fotboll hos de flesta spelbolag och det finns ofta ett mycket större spelutbud på nätet än hos Svenska Spels spelombud på stan.

 
Stryktipset
Stryktipset går ut på att du ska tippa utgången i tretton fotbollsmatcher som framförallt spelas i Sverige och England. För varje match gissar du ett, kryss eller två. Ett för hemmaseger, två för bortaseger och kryss betyder oavgjort. Tio rätt krävs för att vinna och tretton rätt ger den högsta vinsten.
 
Måltipset
Måltipset går ut på att du ska tippa vilka åtta fotbollsmatcher som du tror kommer att bli de mest målrika utav totalt 30 matcher. Det krävs minst fem rätt för att vinna och för högvinsten krävs åtta rätt. Måltipset kan ge stora vinstpengar – den största vinsten som någonsin har delats ut på Måltipset är på över 24 miljoner kronor.
 
Oddset
I Oddset kan man tippa på allt möjligt, exempelvis hur resultatet kommer att vara vid halvtid eller fulltid, om en match slutar med hemmaseger, bortaseger eller oavgjort, vem som gör första eller sista målet i en match och så vidare. Det finns många olika spelformer och Oddset är till för den som är genuint sportintresserad.